Ingredienser

Opskrift er beregnet til 3 stk.

Sådan gør du

Lagkagebund:
Sukker og æg piskes varm og kold. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og mænges forsigtig i den piskede æggesnaps. Massen vejes af i 1000 g pr. bageplade og smøres ud i pladens størrelse. Bages ved 230 °C i ca. 9 min.

Bundene stikkes ud med en kagering på Ø16 cm. Der kan udstikkes 9 bunde pr. bageplade.

Flødecreme:
Tilbered cremen efter vejledningen på posen. Føden piskes og vendes op i cremen. Gem ca. 210 g flødeskum til at smøre kanten rundt til dråbekant.

Samling:
Start med en lagkagebund og kom derefter flødecreme på og smør ud i et jævnt lag. Dette gentages, så kagen har to lag creme i alt ca. 460 g pr. kage. Derefter kommes der en bund på toppen af kagen og sættes på køl. Smør 20 g flødeskum pr. kage, kanten rundt.

 

Glasur:
Rør glasuren og smør ca. 80 g pr. kage på toppen, ud til kanten med en paletkniv.


480 g ODENSE Overtræksmarcipan rød
90 g ODENSE Overtræksmarcipan ekstra hvid

Overtræksmarcipanen rulles ned på 3 mm. Skæres ud i baner på 6,5 cm i højden, ca. 160 g pr. kage. Marcipanen rulles sammen som en rulle, og sættes rundt om kanten på lagkagen.

Til sidst sprøjtes der en dråbekant med flødeskum (ca. 50 g pr. kage) rundt langs marcipankanten.

Forslag til afpyntning med Dannebrogsflag:
Pyntes med hvide strimler af ODENSE Overtræksmarcipan ekstra hvid, som er rullet ned til 1,5 mm, ca. 30 g pr. kage. Strimmel sættes på langs med kagen og to små stykker, for at danne et dannebrogsflag, ved hjælp af lidt vand/alkohol.