Kongerigets kage 20 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Romkugle bunde
- 7.000 g Romkugle dej
-
Knasende bund
- 400 g Feuilletine Flakes
-
Vanilje mousse
- 10 bl. Husblas
- 1.000 g Hvid chokolade
- 660 g Fløde
- 20 g Vaniljesukker
- 3.000 g Fløde
-
Hindbær mousse
- 10 bl. Husblas
- 1.000 g Hvid chokolade
- 660 g Hindbærpuré
- 70 g Citronsaft
- 3.000 g Fløde
-
Rød glaze
- 70 g Husblas
- 900 g Sukker
- 900 g Glukose
- 600 g Vand
- 600 g Kondenseret mælk
- 900 g Hvid chokolade
- 20 g Power Flower Chokoladefarve rød
-
Pynt
- Hvid chokolade
- Velvet Spray Rød
- Velvet Spray Hvid
Sådan gør du
Romkugle bund:
Tryk 350 g masse ud i kageringe Ø16, med plastfolie i kanten
Knasende bund:
Smelt nougat og vend feuillitine i. Smør 60 g knas på hver bund og sæt på køl.
Mousse:
Klargør vaniljemousse og hindbærmousse samtidig, så de har nogenlunde samme konsistens, når de fordeles på bundene.
Vaniljemousse:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokoladen.
Pisk fløde (3000 g) til skum
Varm fløde (660 g) op med vaniljesukker og smelt husblassen heri. Pisk blandingen i den smeltede chokolade og vend flødeskummet i.
Hindbærmousse:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokoladen.
Pisk fløde (3000 g) til skum
Varm hindbær pure op med citronsaft og smelt husblassen heri. Pisk blandingen i den smeltede chokolade og vend flødeskummet i.
Samling af kagen:
Fordel ca. 200 g af hver mousse, på hver bund, altså 400 g mousse i alt, og marmorer dem sammen uden at blande dem helt.
Sæt kagerne på frost.
Glaze:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Sukker, glukose og vand koges op.
Chokolade, powerflower og kondenseret mælk vejes af i et stort litermål. Tilsæt den udblødte husblas og den varme sukkerlagen. Blend glazen grundigt, med en stavblender, uden at løfte blenderhoved over overfladen på glazen, så du undgår luftbobler. Læg film henover til glazen og lad den køle af til 32 grader. Glazen kan opbevares på køl og opvarmes til ca 32 grader inden brug. Rester kan gemmes og opvarmes igen.
Pynt:
Rul de 2 marcipaner ud sammen, til 2,5 mm, så du får en lang tofarvet strimmel. Skær et kantbånd, til hver kage, der er ca 4 cm højt og sæt om den glazede kage.
Pynt toppen med macarons og marcipanflag.
Tip
Find en step-by-step guide til at lave marcipanflag i dannebrogsfarver her.