Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

Romkugle bund:
Tryk 350 g masse ud i kageringe Ø16, med plastfolie i kanten

Knasende bund:
Smelt nougat og vend feuillitine i. Smør 60 g knas på hver bund og sæt på køl.

Mousse:
Klargør vaniljemousse og hindbærmousse samtidig, så de har nogenlunde samme konsistens, når de fordeles på bundene.

Vaniljemousse:
Læg husblas i blød i koldt vand.

Smelt chokoladen.

Pisk fløde (3000 g) til skum

Varm fløde (660 g) op med vaniljesukker og smelt husblassen heri. Pisk blandingen i den smeltede chokolade og vend flødeskummet i.

Hindbærmousse:
Læg husblas i blød i koldt vand.

Smelt chokoladen.

Pisk fløde (3000 g) til skum

Varm hindbær pure op med citronsaft og smelt husblassen heri. Pisk blandingen i den smeltede chokolade og vend flødeskummet i.

Samling af kagen:
Fordel ca. 200 g af hver mousse, på hver bund, altså 400 g mousse i alt, og marmorer dem sammen uden at blande dem helt.

Sæt kagerne på frost.

Glaze:
Læg husblas i blød i koldt vand.

Sukker, glukose og vand koges op.

Chokolade, powerflower og kondenseret mælk vejes af i et stort litermål. Tilsæt den udblødte husblas og den varme sukkerlagen. Blend glazen grundigt, med en stavblender, uden at løfte blenderhoved over overfladen på glazen, så du undgår luftbobler. Læg film henover til glazen og lad den køle af til 32 grader. Glazen kan opbevares på køl og opvarmes til ca 32 grader inden brug. Rester kan gemmes og opvarmes igen.

Pynt:
Rul de 2 marcipaner ud sammen, til 2,5 mm, så du får en lang tofarvet strimmel. Skær et kantbånd, til hver kage, der er ca 4 cm højt og sæt om den glazede kage.

Pynt toppen med macarons og marcipanflag.

Tip

Find en step-by-step guide til at lave marcipanflag i dannebrogsfarver her.