Ingredienser

Opskrift er beregnet til 100 stk.

Sådan gør du

BLØDDEJ: Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.

OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.

BORGMESTERMASSE: Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.

CREME: Vand og cremepulver piskes sammen.

FREMGANGSMÅDE: Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse og 15 g creme sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 minutter. 

Bollerne kan flækkes og lægges sammen med flødeskum.

Tunger stikkes ud i forskellige farver, ODENSE Overtræksmarcipan.
Øjne og hat laves med hvid eller brun glasur.

Tip

Meget velegnet til at fryse i rå dej.