Sjove fastelavns- eller Valentinsboller 100 stk.
Sjove fastelavnsboller med ansigt - eller lav dine fastelavnsboller om til Valentinsboller og pynt med røde marcipanhjerter.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 100 stk.
-
Blødej
- 500 g Sødmælk
- 200 g Gær
- 100 g Sukker
- 300 g Pasteuriserede æg
- 1.500 g Margarine
- 2.000 g Hvedemel (koldt, evt fra fryser)
-
Borgmestermasse
-
1.000 g ODENSE Bittermasse 00 - 1 kg
- 1.000 g Sukker
- 1.000 g Margarine
-
Creme
- 1.000 g Vand
- 400 g Koldcremepulver
-
Forskellige farver overtræksmarcipan fx;
Sådan gør du
BLØDDEJ: Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.
OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
BORGMESTERMASSE: Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.
CREME: Vand og cremepulver piskes sammen.
FREMGANGSMÅDE: Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse og 15 g creme sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 minutter.
Bollerne kan flækkes og lægges sammen med flødeskum.
Tunger stikkes ud i forskellige farver, ODENSE Overtræksmarcipan.
Øjne og hat laves med hvid eller brun glasur.
Tip
Meget velegnet til at fryse i rå dej.