Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Nøddebund

  • 990 g Æggehvider
  • 1.155 g Sukker
  • 1.245 g Nødder blendet til mel
  • 100 g Maizena
  • 9 g Salt
  • Chokolademousse

  • 10 bl. Husblas
  • 1.150 g Lys chokolade
  • 560 g Fløde
  • 160 g Æggeblommer
  • 1.120 g Fløde
  • 7 g Salt
  • Hindbærmousse

  • 14 bl. Husblas
  • 750 g Hindbærpuré
  • 75 g Citronsaft
  • 1.800 g Fløde
  • 18 g Vaniljesukker
  • 270 g Flormelis
  • Pynt

  • 400 g Credigel
  • Bær

Sådan gør du

Nøddebund:
Piske hviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk det sejt. Vend nøddemel med maizena og vend det derefter sammen med de seje hvider. Vej 175 g af i tærteforme (fx varenr. 45384) eller kagering Ø16 cm og bag bundene ved 175 grader i ca. 15 minutter

Chokolademousse:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokolade og de 560 g fløde sammen. Vrid husblas for vand og tilsæt den til chokolademassen sammen med æggeblommerne. Pisk de 1120 g fløde til let skum og vend den i chokolademassen, når den er ca. 45 grader.

Hindbærmousse:
Læg husblas i blød.

Varm hindbær pure og citronsaft op, og smelt husblas heri. Lad det køle til ca. 45 grader.

Pisk fløde, vaniljesukker og flormelis til let skum og vend den i hindbærpuréen.

Klargør kageringe Ø16 med plastfolie i kanterne.

Læg en nøddebund i hver ring, 150 g chokolademousse, en nøddebund mere og til sidst 150 g hindbærmousse.

Sæt kagerne på frost.

Pynt:

Smør toppen af den frosne kager med gele og fjern plastfolien.

Rul marcipanen ned på 2 mm, rul mønster i og skær passende bånd i højde og længde. Brænd båndene, et ad gangen og flyt dem hurtig over omkring kagen.

Pynt yderligere med friske bær.