Nøddelagkage med mousse 20 stk.
En flot nøddelagekage med chokolademousse og hindbærmousse. Pynt med friske bær for et eksklusivt look. Nøddelagkagen er glutenfri.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Nøddebund
- 990 g Æggehvider
- 1.155 g Sukker
- 1.245 g Nødder blendet til mel
- 100 g Maizena
- 9 g Salt
-
Chokolademousse
- 10 bl. Husblas
- 1.150 g Lys chokolade
- 560 g Fløde
- 160 g Æggeblommer
- 1.120 g Fløde
- 7 g Salt
-
Hindbærmousse
- 14 bl. Husblas
- 750 g Hindbærpuré
- 75 g Citronsaft
- 1.800 g Fløde
- 18 g Vaniljesukker
- 270 g Flormelis
-
Pynt
- 400 g Credigel
- Bær
Sådan gør du
Nøddebund:
Piske hviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk det sejt. Vend nøddemel med maizena og vend det derefter sammen med de seje hvider. Vej 175 g af i tærteforme (fx varenr. 45384) eller kagering Ø16 cm og bag bundene ved 175 grader i ca. 15 minutter
Chokolademousse:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokolade og de 560 g fløde sammen. Vrid husblas for vand og tilsæt den til chokolademassen sammen med æggeblommerne. Pisk de 1120 g fløde til let skum og vend den i chokolademassen, når den er ca. 45 grader.
Hindbærmousse:
Læg husblas i blød.
Varm hindbær pure og citronsaft op, og smelt husblas heri. Lad det køle til ca. 45 grader.
Pisk fløde, vaniljesukker og flormelis til let skum og vend den i hindbærpuréen.
Klargør kageringe Ø16 med plastfolie i kanterne.
Læg en nøddebund i hver ring, 150 g chokolademousse, en nøddebund mere og til sidst 150 g hindbærmousse.
Sæt kagerne på frost.
Pynt:
Smør toppen af den frosne kager med gele og fjern plastfolien.
Rul marcipanen ned på 2 mm, rul mønster i og skær passende bånd i højde og længde. Brænd båndene, et ad gangen og flyt dem hurtig over omkring kagen.
Pynt yderligere med friske bær.