Karamelmousse 3339 gram
Karamelmousse anvendes bl.a til påskesnitter og i påsketærten fra vores påskebrochure 2022.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 3339 gram
- 500 g Sukker
- 425 g Piskefløde
- 340 g Lys chokolade
- 34 g Husblas (17 bl.)
- 340 g Pasteuriserede æggeblommer
- 1.700 g Piskefløde
Sådan gør du
Udblød husblas i koldt vand.
Sukker smeltes i en stor tykbundet gryde. Det skal være en mørk karamel, men den må ikke blive brændt.
425 g fløde varmes op til kogepunktet og tilsættes forsigtigt til karamellen. Rør forsigtigt imens og lad karamellen koge godt igennem.
Sigt karamellen over i en stor skål med lys chokolade og tilsæt den udblødte husblas. Rør grundigt sammen og lad karamellen køle til ca. 40 grader.
Pisk æggeblommer i og vend 1700 g let pisket fløde i. Fordel moussen på den frosne bund med frugtfyldningen og sæt på frost.