Kransekageblomster med vanilje og citron 210 stk.
Moderne & klassiske KRANSEKAGER
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 210 stk.
-
Kransekagemasse
-
5.000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 2.000 g Sukker
- 450 g Pasteuriserede æggehvider
- 50 g Vaniljesukker
-
1.050 g ODENSE Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg
-
Vaniljecreme
- 500 g Fløde
-
500 g ODENSE Chokolade Pastil, Hvid - 10 kg
- 10 g Vaniljesukker
-
Citrongelé
- 275 g Vand
- 160 g Sukker
- 135 g Citronsaft
- 5 g Citras (Texturas)
- 5 g Gellan (Texturas)
Sådan gør du
KRANSEKAGEMASSE:
Kranse XX og sukker køres sammen og vaniljesukker tilsættes. Æggehvide tilsættes lidt ad gangen. Kransekagemassen rulles ned på 10 mm i tykkelsen og sættes i fryseren. Stikkes ud med rund udstikker nr. 8, Ø 6 cm.
Bages ved 2200 C i ca. 10 min.
Efter afkøling overtrækkes bunden med mørk chokolade.
VANILJE:
Fløden koges op og hældes over chokoladen, som omrøres godt og stilles på køl til dagen efter. Piskes op til en sprøjtefast trøffelcreme.
BROKEN GÉLE:
Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring. Skal koges igennem i ca. 2 min. Sættes derefter på køl til det er helt stift. Blendes glat før brug.
FREMGANGSMÅDE:
Vaniljecremen sprøjtes på den bagte bund, som små toppe kanten rundt, ca. 15 g pr. stk. Vendes rundt, så cremen ligger nederst. Sættes på frost indtil trøffelcremen har sat sig helt, og har dannet et marguerit-mønster. Broken gelé sprøjtes i midten ca. 3 g.
Pynt dit frosttårn op med farvestrålende kransekageblomster til sommersalget.