Kransekager tapasstyle 350 stk.
Den perfekte værtindegave eller til fx Mors dag eller andre anledninger!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 350 stk.
-
Citronkransekage:
-
5.000 g Kranse XX - 1 kg
- 1.500 g Sukker
- 800 g Æggehvider
- 250 g Citronpasta (kan også laves med friske citroner + skal)
-
Frugt broken gelé:
- 1.650 g Puré (fx ananas el. hindbær)
- 650 g Sukker
- 100 g Citronsaft
- 20 g Gellan (Texturas)
- 20 g Citras (Texturas)
-
Topping:
-
700 g Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg
Sådan gør du
Citron kransekage:
ODENSE Kranse XX og sukker køres sammen. Citronpasta tilsættes. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen. Kransekagemassen sprøjtes ud med ODENSE Snabeltylle i pladens længde. Bages ved 2200 C i ca. 13-15 min.
Frugt broken gelé:
Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring. Skal koges igennem i ca. 2 min. (lav en test på bordet om siruppen sætter sig til en perle). Sættes derefter på køl det det er helt stift. Blendes glat før brug.
Samling:
Stængerne skæres ud i stykker på 3 cm og bunden dyppes i mørk chokolade. Broken gelé sprøjtes ned i "rillen" som som toppe eller dråber.
Tip
TIP: Sælg som værtindegave, til Mors dag, tapas stykker til kaffen eller til påskemiddagen!