Ingredienser

Opskrift er beregnet til 350 stk.

  • Citronkransekage:

  • 5.000 g Kranse XX - 1 kg
  • 1.500 g Sukker
  • 800 g Æggehvider
  • 250 g Citronpasta (kan også laves med friske citroner + skal)
  • Frugt broken gelé:

  • 1.650 g Puré (fx ananas el. hindbær)
  • 650 g Sukker
  • 100 g Citronsaft
  • 20 g Gellan (Texturas)
  • 20 g Citras (Texturas)
  • Topping:

  • 700 g Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg

Sådan gør du

Citron kransekage:

ODENSE Kranse XX og sukker køres sammen. Citronpasta tilsættes. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen. Kransekagemassen sprøjtes ud med ODENSE Snabeltylle i pladens længde. Bages ved 2200 C i ca. 13-15 min.

 

Frugt broken gelé:

Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring. Skal koges igennem i ca. 2 min. (lav en test på bordet om siruppen sætter sig til en perle). Sættes derefter på køl det det er helt stift. Blendes glat før brug.

 

Samling:

Stængerne skæres ud i stykker på 3 cm og bunden dyppes i mørk chokolade. Broken gelé sprøjtes ned i "rillen" som som toppe eller dråber.

Tip

TIP: Sælg som værtindegave, til Mors dag, tapas stykker til kaffen eller til påskemiddagen!