Tryllefløjten 190 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 190 stk.
-
Karamelfyld
- 500 g Sukker
- 500 g Piskefløde
-
150 g Mælkechokolade Pastil - 10 kg
-
Tryllefløjten
- 8.000 g Kransekagemasse
- 10 dl Tranebær saft
-
Topping
- 190 g Krokant
-
760 g Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg
Sådan gør du
Karamelfyld:
Sukkeret karameliseres. Piskefløde varmes op til 40° C og hældes i sukkeret og det koges op. Karamelfløde sigtes og hældes over de lyse chokoladepastiller. Omrøres indtil chokoladen er smeltet helt og afkøles. Karamelfyldet opbevares på køl.
Tryllefløjten:
Kransekagemassen sprøjtes ud med snabeltylle i stænger i ønsket længde.
Stængerne bages ved 220° C i 10-11 min. Stængerne rettes evt. op med 2 skrabe lærred efter bagning og afkøles.
Midten af stængerne pensles med tranebærsaft. Karamelfyldet sprøjtes midt på stængerne og krokant drysses over. Stængerne kan opbevares på frost indtil anvendelse.
Stængerne deles i stykker á 48 g. Enderne og bunden dyppes i mørk chokolade.