Ingredienser

Opskrift er beregnet til 190 stk.

  • Karamelfyld

  • 500 g Sukker
  • 500 g Piskefløde
  • 150 g Mælkechokolade Pastil - 10 kg
  • Tryllefløjten

  • 8.000 g Kransekagemasse
  • 10 dl Tranebær saft
  • Topping

  • 190 g Krokant
  • 760 g Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg

Sådan gør du

Karamelfyld:
Sukkeret karameliseres. Piskefløde varmes op til 40° C og hældes i sukkeret og det koges op. Karamelfløde sigtes og hældes over de lyse chokoladepastiller. Omrøres indtil chokoladen er smeltet helt og afkøles. Karamelfyldet opbevares på køl.

Tryllefløjten:
Kransekagemassen sprøjtes ud med snabeltylle i stænger i ønsket længde.
Stængerne bages ved 220° C i 10-11 min. Stængerne rettes evt. op med 2 skrabe lærred efter bagning og afkøles. 

Midten af stængerne pensles med tranebærsaft. Karamelfyldet sprøjtes midt på stængerne og krokant drysses over. Stængerne kan opbevares på frost indtil anvendelse.
Stængerne deles i stykker á 48 g. Enderne og bunden dyppes i mørk chokolade.