Ingredienser

Opskrift er beregnet til 40 stk.

  • 1.120 g Butterdej
  • 200 g Kagecreme
  • 25 g Hasselnøddeflager - 1 kg
  • 340 g Bitter 00 - 5 kg
  • 680 g Sukker
  • 300 g Solbær fra frost (drænet)
  • 70 g Hvedemel
  • 150 g Pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du

Butterdej rulles ned på 2 mm og lægges over en bageplade. Butterdejen prikkes med en pigrulle. Butterdejen skæres til bagepladen og deles i 5 stænger i pladens længde. 10 strimler med en bredde på 2 cm skæres af den overskydende dej. Kanten af stængerne stryges med vand og en strimmel lægges på hver side. Butterdejsstængerne bages ved 200° C i ca. 25 min.

 

Solbær-makronmasse: Solbær tøs op og bages i kantplade i 10 min. ved 100° C. Saften drænes godt fra bærrene. Bittermasse og sukker røres sammen og de drænede solbær røres i.  Mel tilsættes og æggehvider tilsættes til sidst.

 

Makronsnitter:
Fordel cremen på bunden af butterdejsstængerne. Fordel herefter makronmassen over cremen. Pynt med hasselflager og bag stængerne ved 190° C i ca. 20 min.

Når stængerne er afkølet, skæres en stang på skrå til 8 snitter i rude-form.