Stikkelsbær makronsnitte 40 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 40 stk.
Sådan gør du
Butterdej rulles ned på 2 mm og lægges over en bageplade. Butterdejen prikkes med en pigrulle. Butterdejen skæres til bagepladen og deles i 5 stænger i pladens længde. 10 strimler med en bredde på 2 cm skæres af den overskydende dej. Kanten af stængerne stryges med vand og en strimmel lægges på hver side. Butterdejsstængerne bages ved 200° C i ca. 25 min.
Stikkelsbær-makronmasse: Stikkelsbær tøs op og bages i kantplade i 15 min. ved 100° C. Saften drænes godt fra bærrene. Bittermasse og sukker røres sammen og de drænede stikkelsbær røres i. Mel tilsættes og æggehvider tilsættes til sidst.
Makronsnitter:
Fordel cremen på bunden af butterdejsstængerne og fordel de bagte og drænede stikkelsbær på cremen. Fordel herefter makronmassen på stængerne. Pynt med hasselflager og bag stængerne ved 190° C i ca. 20 min.
Når stængerne er afkølet, skæres en stang på skrå til 8 snitter i rude-form.