Ingredienser

Opskrift er beregnet til 18 stk.

  • Rabarberfyld

  • 3.600 g Frosne Rabarber
  • 175 g Vaniljesukker
  • 9 stk. Lime (skal)
  • 2.340 g Sommer-mørdej med citron
  • 1.800 g Sommer-mazarinmasse med citron
  • Broken gel

  • 1.200 g Jordbærpuré
  • 360 g Sukker
  • 4 stk. Lime (saft og skal)
  • 14 g Gellan (Texturas)
  • 12 g Citras (Texturas)
  • Marengs

  • 630 g Pasteuriserede æggehvider
  • 630 g Sukker
  • 630 g Flormelis

Sådan gør du

  1. Rabarberfyld: Frosne rabarber blandes med vaniljesukker og skal af lime og tøs op, evt. på køl natten over.
  2. Sommer-mørdejen (se grundopskrift) rulles ned på 3 mm og stikkes ud, så den passer til tærteformen.
  3. Sommer-mazarinmasse (se grundopskrift) sprøjtes i tærteformen, ca. 100 g pr. stk.
  4. 200 g rabarberfyld fordeles på mazarinmassen og tærten bages ved 180º C 25 min.
  5. Broken gel: Jordbær, sukker, saft og skal af lime og citron koges op. Tilsæt Gellan og Citras og kog 1 min.
  6. Blend og sigt. Køles af og blendes glat. Fordel 100 g broken gel på den bagte tærte.
  7. Marengs: Pisk æggehvider og sukker op. Tilsæt flormelis og pisk til en stiv marengs. Fordel 70 g marengs oven på tærten med en glat rund tyl. 
  8. Bag tærten ved 150º C 10 min.