Rabarbertærte med marengs 18 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
-
Rabarberfyld
- 3.600 g Frosne Rabarber
- 175 g Vaniljesukker
- 9 stk. Lime (skal)
- 2.340 g Sommer-mørdej med citron
- 1.800 g Sommer-mazarinmasse med citron
-
Broken gel
- 1.200 g Jordbærpuré
- 360 g Sukker
- 4 stk. Lime (saft og skal)
- 14 g Gellan (Texturas)
- 12 g Citras (Texturas)
-
Marengs
- 630 g Pasteuriserede æggehvider
- 630 g Sukker
- 630 g Flormelis
Sådan gør du
- Rabarberfyld: Frosne rabarber blandes med vaniljesukker og skal af lime og tøs op, evt. på køl natten over.
- Sommer-mørdejen (se grundopskrift) rulles ned på 3 mm og stikkes ud, så den passer til tærteformen.
- Sommer-mazarinmasse (se grundopskrift) sprøjtes i tærteformen, ca. 100 g pr. stk.
- 200 g rabarberfyld fordeles på mazarinmassen og tærten bages ved 180º C 25 min.
- Broken gel: Jordbær, sukker, saft og skal af lime og citron koges op. Tilsæt Gellan og Citras og kog 1 min.
- Blend og sigt. Køles af og blendes glat. Fordel 100 g broken gel på den bagte tærte.
- Marengs: Pisk æggehvider og sukker op. Tilsæt flormelis og pisk til en stiv marengs. Fordel 70 g marengs oven på tærten med en glat rund tyl.
- Bag tærten ved 150º C 10 min.