Dannebrogskage 10 stk.
Dannebrogskage bestående af røde mazarinbunde og hyldeblomstcreme, pyntet med rød overtræksmarcipan, friske bær og dannebrogsflag i rød og hvid marcipan.
Dannebrogskagen er glutenfri.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Røde mazarinbunde
- 300 g Brun farin
- 300 g Sukker
- 900 g Smør
- 1.000 g Pasteuriserede æg
- 300 g Mandelmel
- 120 g Maizena
- 30 g Kakaopulver
- 6 g Salt
- 300 g Rød Frugtfarve
-
Hyldeblomstcreme
- 1.400 g Fløde
- 350 g Vand
- 280 g Credi fond neutral
- 115 g Hyldeblomst pasta
- 30 g Citronsaft
-
Pynt
- Røde, friske Bær
- Marcipanflag
Sådan gør du
Mazarinbund:
Marcipan og begge slags sukker røres sammen.
Smør tilsættes af 3 omgange. Æg tilsættes af 3 omgange. Ved sidste omgang æg tilføjes det tørre samt den røde farve.
Dejen fordeles i en kantbakke med bagepapir.
Bages ca. 35 min. ved 170 grader.
Bunden fryses.
Hyldeblomstcreme:
Tilbered fromagen efter fremgangsmåden på spanden. Hyldeblomst og citron tilsættes vandet.
Samling af kagen:
Bunden skæres i stænger på 21x3 cm.
Mellem 2 stænger og på toppen af dem, sprøjtes en stribe creme. 2 bunde mere lægges på, så det danner et flag. Smør hele kagen op med cremen og sæt på frost.
På toppen af kagen smøres hindbær frugtfyldning.
Marcipanen rulles ned til 2,5 mm og skæres til et bånd, som sættes om kagen.
Pynt med friske røde bær og marcipanflag.
Tip
Find en step-by-step guide til at lave marcipanflag i dannebrogsfarver her.