Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 stk.

  • Mørdej - grundopskrift

  • 5.000 g Hvedemel
  • 2.700 g Lyst Rørsukker
  • 700 g Mandelmel
  • 4.000 g Røremagarine/ Smør
  • 600 g Pasteuriserede æg
  • 50 g Vaniljesukker
  • Hindbærmousse

  • 550 g Hindbær Puré
  • 550 g
  • 550 g Piskefløde
  • 5 g Husblas
  • Grov mazarinbund

  • 375 g Sukker
  • 375 g Smør
  • 375 g Æg
  • 50 g Hvedemel
  • 200 g Mandler med hinder - 1 kg (groft hakkede)
  • Chokoladeglaze pink

  • 390 g Vand
  • 600 g Sukker
  • 600 g Glukose
  • 430 g Kondenseret Mælk
  • 15 bl. Husblas
  • 650 g
  • 3 g Hvid Kakaofarver
  • 1 g Rød Kakaofarve

Sådan gør du

Mørdej:

Alle ingredienser æltes sammen. Dejen skal hvile på køl før brug. Rul mørdejen ned til 4 mm og skær 30 stykker af 3 x 12 cm. Bages ved 1900 C i ca. 10 min.

Når mandelkiksene er afkølet, kan de med en microplaner (rivejern), raspes til i siderne, så de bliver helt lige.

 

Grov mazarinbund:

Rør en almindelig mazarin og tilsæt mandler sammen med melet. Fordel massen i en kantplade med bagepapir og bag ved 1900 C i ca. 25 min. Skæres i 3 x 12 cm stykker, som sættes på mandelkiksen.

 

Hindbærmousse:

Husblas sættes i blød i koldt vand. Hindbærpuré koges op, tilsættes husblassen og hældes over chokoladen. Røres til en ensartet masse. Afkøles til stuetemperatur. Fløden piskes let og vendes i. Moussen fyldes i forme, 55 g pr. stk. Her anvendt Mousseform Unit, 120x25x20 mm. Fryses og vendes ud.

 

Chokoladeglaze pink:

Vand, sukker og glukose koges op, og kondenseret mælk tilsættes. Derefter tilsættes den udblødte husblas i siruppen. Siruppen hældes over ODENSE Chokolade Pastil hvid. Farven tilsættes, og derefter blendes det godt sammen med en stavblender. Glazen bruges ved 300 C.

 

Samling af kagen:

Mousse-kagerne glazes og placeres på mandelkiksen med mazarinbund. Pyntes fx med gitter af chokolade, halve hindbær og sølvflager, eller efter egen fantasi.