Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 stk.

  • Marcipan twister

  • 150 g Rørsukker (groft)
  • Vanilje Panna Cotta

  • 750 g Piskefløde
  • 1.125 g Mælk (sødmælk)
  • 300 g Sukker
  • 2 g Vaniljestænger 2 stk.
  • 24 g Husblas 12 bl.
  • Kaffe Cremeux

  • 10 g Husblas 5 bl.
  • 945 g
  • 160 g Pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g Sukker
  • 575 g Mælk (sødmælk)
  • 525 g Piskefløde
  • 85 g Hele Kaffebønner
  • Whiskey Broken gel

  • 165 g Whisky
  • 65 g Sukker
  • 3 g Gellan (Texturas)
  • 3 g Citras (Texturas)

Sådan gør du

Marcipan twister:

Marcipanen deles i stykker af 20 g. Hver stylle rulles til ca. 30 cm og rulles i rørsukker. Foldes på midten og drejes til en twister. Bages ved 2000 C i 10 min.

 

Kaffe Cremeux:

Kog mælk og kaffebønner op og lad det trække i min. 1 time. Husblas sættes i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer sammen med sukker. Sigt kaffebønner fra og tilsæt fløden. Varm op til lige under kogepunktet og legér til 830 C med æggeblommerne. Tilsæt husblas og sigt massen over chokoladen. Blend massen helt glat. Hæld forsigtigt 85 g creme i hvert glas og sæt på køl, til cremen har sat sig helt.

 

Vanilje Panna Cotta:

Husblas sættes i blød i koldt vand. Kog fløde, mælk, sukker og vanilje op. Tilsæt husblas. Lad cremen køle lidt af og hæld den derefter i glassene med kaffe cremeux, 75 g pr. glas. Lad cremen sætte sig helt.

 

Whiskey Broken gel:

Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring. Skal koges igennem i ca. 2 min. Sættes derefter på køl til det er helt stift. Blendes glat før brug. Der justeres evt. med lidt whiskey.

Sprøjt geléen i kanten rundt i glassene og pynt med mørke chokoladespåner og en blomst. Dekorer toppen af glasset med en marcipan twister.

Tip

TIP: Til Irish Coffee desserten er der her brugt høje dessertglas, GODIS 40 cl. fra IKEA. Andre typer glas kan også anvendes.