Irish Coffee Dessertglas 30 stk.
Tilbyd denne lækre nytårsdessert til dine kunder og tag imod bestillinger til nytåret.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
-
Marcipan twister
- 150 g Rørsukker (groft)
-
Vanilje Panna Cotta
- 750 g Piskefløde
- 1.125 g Mælk (sødmælk)
- 300 g Sukker
- 2 g Vaniljestænger 2 stk.
- 24 g Husblas 12 bl.
-
Kaffe Cremeux
- 10 g Husblas 5 bl.
-
945 g
- 160 g Pasteuriserede æggeblommer
- 100 g Sukker
- 575 g Mælk (sødmælk)
- 525 g Piskefløde
- 85 g Hele Kaffebønner
-
Whiskey Broken gel
- 165 g Whisky
- 65 g Sukker
- 3 g Gellan (Texturas)
- 3 g Citras (Texturas)
Sådan gør du
Marcipan twister:
Marcipanen deles i stykker af 20 g. Hver stylle rulles til ca. 30 cm og rulles i rørsukker. Foldes på midten og drejes til en twister. Bages ved 2000 C i 10 min.
Kaffe Cremeux:
Kog mælk og kaffebønner op og lad det trække i min. 1 time. Husblas sættes i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer sammen med sukker. Sigt kaffebønner fra og tilsæt fløden. Varm op til lige under kogepunktet og legér til 830 C med æggeblommerne. Tilsæt husblas og sigt massen over chokoladen. Blend massen helt glat. Hæld forsigtigt 85 g creme i hvert glas og sæt på køl, til cremen har sat sig helt.
Vanilje Panna Cotta:
Husblas sættes i blød i koldt vand. Kog fløde, mælk, sukker og vanilje op. Tilsæt husblas. Lad cremen køle lidt af og hæld den derefter i glassene med kaffe cremeux, 75 g pr. glas. Lad cremen sætte sig helt.
Whiskey Broken gel:
Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring. Skal koges igennem i ca. 2 min. Sættes derefter på køl til det er helt stift. Blendes glat før brug. Der justeres evt. med lidt whiskey.
Sprøjt geléen i kanten rundt i glassene og pynt med mørke chokoladespåner og en blomst. Dekorer toppen af glasset med en marcipan twister.
Tip
TIP: Til Irish Coffee desserten er der her brugt høje dessertglas, GODIS 40 cl. fra IKEA. Andre typer glas kan også anvendes.