Fætterlavnsboller 60 stk.
Den populære Fætterlavnsbolle blev lanceret i 1990'erne.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 60 stk.
-
Bløddej:
- 500 g Sødmælk
- 200 g Gær
- 100 g Sukker
- 300 g Pasteuriserede æg
- 1.500 g Margarine
- 2.000 g Koldt evt. fra fryser Hvedemel
-
Borgmestermasse:
- 1.000 g Margarine
- 1.000 g Sukker
-
Creme med kagedrys:
- 1.000 g Vand
- 400 g Koldcremepulver
Sådan gør du
Borgmestermasse:
Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.
Bløddej:
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 min. Husk dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
Fremgangsmåde:
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10 x 10 cm med sporejern.
10 g borgmestermasse og 20 g creme med kagedrys (1 kg creme blandes med 200 g ODENSE Kagedrys) sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller.
Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 min.
Afpyntes med glasur.
NB. Velegnet til at fryse i rå dej.