Fastelavnsboller med bløddej 100 stk.
Vidste du, at Odense's opskrift med bløddej, oprindeligt blev udviklet under navnet "Fætterlavnsbolle" i 1990'erne. Det blev en populær "fastelavnskampagne" fra Odense i samarbejde med Fætter BR.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 100 stk.
-
Blødej
- 500 g Sødmælk
- 200 g Gær
- 100 g Sukker
- 300 g Pasteuriserede æg
- 1.500 g Margarine
- 2.000 g Hvedemel (koldt, evt fra fryser)
-
Borgmestermasse
-
1.000 g ODENSE Bittermasse 00 - 1 kg
- 1.000 g Margarine
- 1.000 g Sukker
-
Creme
- 1.000 g Vand
- 400 g Koldcremepulver
-
280 g ODENSE Chokolade Chunks - 10 kg
Sådan gør du
BLØDDEJ: Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.
OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
BORGMESTERMASSE: Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.
CREME: Vand og cremepulver piskes sammen, chunks tilsættes og piskes i cremen.
FREMGANGSMÅDE: Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse og 15 g creme sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 minutter.
TIP:
Meget velegnet til at fryse i rå dej.
Kan også deles og fyldes med flødeskum/creme eller andet fyld efter ønske.