Semlor med rabarber, remonce og creme 120 stk.
Den svenske fastelavnsbolle Semlor er også blevet populær i Danmark.
Her har vi fyldt en luftig gærdejsbolle med remonce, rabarber og Chantilly creme.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 120 stk.
-
Bløddej:
- 1.000 g Sødmælk
- 400 g Gær
- 200 g Sukker
- 600 g Pasteuriserede æg
- 3.000 g Margarine
- 4.000 g Hvedemel -Koldt evt. fra fryser
-
-
- 1.200 g Borgmestermasse
- 4.000 g Chantilly Creme
- 150 g Flormelis
Sådan gør du
Borgmestermasse
Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.
Bløddej
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 min. Husk dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
Fremgangsmåde
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10 x 10 cm med sporejern. 10 g borgmestermasse sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 min.
Tip: Velegnet til at fryse i rå dej.
Chantilly creme
Pisk fløden til skum og sigt flormelis i.
Fyld
Skær toppen af bollerne.
Kom 15 g frugtfyldning rabarber / eller anden marmelade i midten af hver bolle.
Sprøjt Chantilly creme rundt i kanten.
Sæt forsigtigt toppen tilbage på bollen og drys med sigtet flormelis.
Tip
INSPIRATION TIL FYLD
Nougatcreme og hasselnødder
300 g ODENSE Nougat 1
1200 g Piskefløde
3000 g Piskefløde
1000 g ODENSE Hasselnøddeflager - ristede
Skær toppen af bollerne. Pisk de 1200 g fløde let. Smelt nougat. Pisk hurtigt 1/3 af flødeskummet med den smeltede nougat og vend det sidste flødeskum forsigtigt i.
Pisk de 3000 g fløde til fast skum.
Sprøjt bunden med flødeskum i kanten og nougatcreme i midten. Drys med hasselnøddeflager. Sæt forsigtigt toppen tilbage på bollen og drys med sigtet flormelis.
Chokoladecreme
1500 g Piskefløde
750 g ODENSE Nuss nougat
750 g Mørk chokolade
Koges op som Sarah Bernhard creme. Stil på køl til næste dag. Piskes op og er klar til brug.
4000 g Piskefløde
Skær toppen af bollerne. Pisk fløden til fast skum. Sprøjt flødeskum rundt i kanten og chokoladecreme i midten. Sæt forsigtigt toppen tilbage på bollen og drys med sigtet flormelis eller kakaopulver.