Appelsin og rabarber lagkage 12 stk.
En skøn klassisk lagkage med en frisk smag af appelsin og rabarber, overtrukket med ODENSE Overtræksmarcipan Gul.
Kagen kan fx pyntes med chokoladecykler eller efter fri fantasi.
Sælg til sommerens mange sportsbegivenheder eller til andre festlige anledninger.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Appelsincreme - grundopskrift:
- 6 stk. Appelsiner (usprøjtede)
- 3.000 g Piskefløde
- 1.200 g Hvid chokolade
-
-
- 1.440 g Linsedej
- 2.640 g Lagkagebunde
- 960 g Mørk chokolade (til linsebund)
- 1.200 g Flødeskum
-
-
-
Alternativ til Fruit Filling - Rabarber/Jordbær kompot:
- 1.000 g Rabarber (frosne)
- 1.000 g Jordbær (frosne)
- 300 g Sukker
- 50 g Vaniljesukker
Sådan gør du
Her kan du hente skabelonen til "Bro-cyklen"
APPELSINCREME:
Fløden koges op med saft og skal fra appelsinerne og hældes over chokoladen. Omrøres til chokoladen er helt smeltet. Sættes på køl til dagen efter.
LAGKAGEBUND:
Sukker og æg piskes til max volume. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og mænges forsigtigt i. Dejen afvejes med 1000 g pr. bund og smøres ud på silikonepapir. Bages ved 230° C i 7-9 min.
Sukker og æg piskes til max volume. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og mænges forsigtigt i. Dejen afvejes med 1000 g pr. bund og smøres ud på silikonepapir. Bages ved 230° C i 7-9 min.
LINSEBUND:
Ingredienserne køres sammen til linsedej og opbevares køligt indtil brug.
Linsedej rulles ned på 3 mm og stikkes ud med ring Ø16 cm. Bages ved 220° C i 8-9 min.
Efter afbagning rettes bundene til med kageringen. Linsebunden smøres med smeltet mørk chokolade.
SAMLING:
Linsedejsbund lægges i kagering og ringen fores med en strimmel af lagkagebunden.
Appelsincreme fordeles på bunden, og herpå lægges der en lagkagebund.
SAMLING:
Linsedejsbund lægges i kagering og ringen fores med en strimmel af lagkagebunden.
Appelsincreme fordeles på bunden, og herpå lægges der en lagkagebund.
150 g frugtfyldning Rabarber smøres ovenpå og der toppes med flødeskum. Slut af med lagkagebund på toppen. Kagen smøres op med flødeskum.
Kagen overtrækkes med Overtræksmarcipan Gul, rullet ned på 3 mm.
Kagen overtrækkes med Overtræksmarcipan Gul, rullet ned på 3 mm.
Pyntes evt. med "Bro-cyklen" eller efter fri fantasi.
Tip
Alternativ kan der også anvendes en Rabarber/Jordbær kompot.
Ingredienserne koges op og simrer ved svag varme i ca. 20 min.
Den tynde væske hældes fra kompotten og afkøles.