Marcipankys med amarenaskum 200 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 200 stk.
-
2.200 g ODENSE Mandelråmasse Valencia - 5 kg
- 100 g Saft fra Amarenabær
-
Skum
- 900 g Sukker
- 100 g Glukose
- 300 g Vand
- 500 g Pasteuriserede æggehvider
-
Mørk chokolade
-
1.000 g ODENSE Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg eller
-
1.000 g
Sådan gør du
SKUM:
- Sukker, glukose og vand blandes og varmes op til 120º C, lidt vaniljesukker kan evt. tilsættes lagen.
- Æggehviderne piskes til ½ volumen ved middel hastighed og den varme sukkerlage tilsættes hviderne i en tynd stråle, der skal løbe ned langs indersiden af kedlen.
- Pisk skummet færdig ved lav hastighed i ca. 30 min. Den skal være helt kold, før den er klar.
- Tilføj 100 g saft fra amarenabær til 800 g skum
KYS:
- Marcipanen rulles ned på 5 mm og stikkes ud med rund udstikker nr. 6 (Ø 5 cm). Lad bundene tørre 1 døgn inden de bruges.
- Skummet sprøjtes ud med rund, glat tylle på marcipan bundene, ca. 15 g. pr. stk.
- Dyppes i mørk chokolade (eller hvid chokolade).
Tip
Lav spøgelseskys med hvid chokolade til halloween.
Øjne og mund i mørk chokolade