Marcipankys med skovbærskum 200 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 200 stk.
-
2.200 g ODENSE Mandelråmasse Valencia - 5 kg
-
Skum
- 900 g Sukker
- 100 g Glukose
- 300 g Vand
- 500 g Pasteuriserede æggehvider
- 100 g Skovbærpuré
-
Chokolade
-
1.000 g ODENSE Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg eller
-
1.000 g
Sådan gør du
1. Sukker, glukose og vand blandes og varmes op til 120º C, lidt vaniljesukker kan evt. tilsættes lagen.
2. Æggehviderne piskes til ½ volumen ved middel hastighed og den varme sukkerlage tilsættes hviderne i en tynd stråle, der skal løbe ned langs indersiden af kedlen.
3. Pisk skummet færdig ved lav hastighed i ca. 30 min. Den skal være helt kold, før den er klar.
SKOVBÆRSKUM:
1. Bærrene fordeles i en kantplade og flormelis strøs over bærrene. Varm bærrene i ovnen i 16-17 min. ved 180º C.
2. Bærrene afkøles, hældes i en skål og blendes. Tilsæt evt. lidt vand, hvis konsistensen skal være tyndere.
3. 800 g skum blandes med 100 g skovbærpuré.
KYS:
1. Marcipanen rulles ned på 5 mm og stikkes ud med rund udstikker nr. 6 (Ø 5 cm). Lad bundene tørre 1 døgn inden de bruges.
2. Skummet sprøjtes ud med rund, glat tylle på marcipanbundene, ca. 15 g. pr. stk.
3. Dyppes i mørk chokolade (eller hvid chokolade).
Tip
Lav spøgelseskys med hvid chokolade til halloween.
Øjne og mund i mørk chokolade.