Ingredienser

Opskrift er beregnet til 180 stk.

  • Kransekagemasse

  • 2.000 g Sukker
  • 300 g Honning
  • 700 g Pasteuriserede æggehvider
  • Fyld

  • 800 g færdigrørt kransekagemasse

  • 145 g Passionspuré
  • Glasur

  • 400 g Flormelis
  • 80 g Pasteuriserede æggehvider
  • Karamel

  • 800 g Sukker
  • 480 g Piskefløde
  • 400 g Passionspuré
  • 8 g Salt
  • 160 g Smør
  • Pynt

  • 800 g Mørk chokolade

Sådan gør du

Kransekagemasse
Kranse XX, sukker og honning røres sammen.
Æggehvider tilsættes lidt ad gangen.

Massen sættes på køl i min. 1 døgn. Sprøjtes ud i lange stænger med ODENSE Trekant tylle nr. 1.
Tag 800 g fra til passionskransekage.
Stængerne fryses og skæres i 12 cm lange stykker, som drejes til ringe.

Fyld
Bland puré i kransekagemassen og sprøjt ca. 4 g i hver kransekagering, så de får en bund.
Bag kransekagerne ved 210 grader i 10-12 min. Tryk bunden ned så snart kagerne kommer ud af ovnen og sprøjt ca. 5 g nougat i hver. Lad kagerne køle af.

Glasur
Rør en fast sprøjteglasur og sprøjt kransekagerne fint op.

Karamel
Smelt sukker til en gylden karamel, i en stor gryde. Kog fløde og Passionsfrugt puré op, hver for sig. Tilsæt først den varme passionsfrugtpuré til karamellen og derefter den varme fløde. Kog karamellen til 110 grader og tag den af varmen.
Tilsæt smør og salt. Lad karamellen køle helt af, inden den fyldes i kransekagerne.

Pynt
Temperer chokoladen og smør den ud på et stykke bagepapir, som har været krøllet helt sammen, for så at blive glattet ud igen.

Lad chokoladen sætte sig og træk bagepapiret af. Pensel med bronzestøv på siden, der vendte mod bagepapiret. Knæk små stykker af chokoladen og pynt kransekagerne. Pynt evt. også med tørrede spiselige rosen- og jasminblade.

Tip

Præsenter dine kransekager i ODENSE Tinæske sort. Stil den på disken eller i en montre. 
Løft salget med enkle, lækre smagsprøver, der vækker appetitten hos dine kunder. Husk ”smagsprøveskiltet”. Sælg enkeltvis, som prisvenlig sampak eller som ja-tak-tilbud.