Danmarks bedste - Nytår 180 stk.
Inspireret af vinderen af tredjepladsen i konkurrencen om Danmarks Bedste Kransekage 2023
Mette Sophie Olsen, Conditori La Glace
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 180 stk.
-
Kransekagemasse
- 2.000 g Flormelis
- 720 g Pasteuriserede æggehvider
- 2.400 g Mørk chokolade smeltet
-
Solbær gelé
- 600 g Solbærpuré optøet
- 180 g Vand
- 180 g Sukker
- 9 g Citronskal revet
- 9 g Citras (Texturas)
- 9 g Gellan (Texturas)
-
Pynt
Sådan gør du
Kransekagemasse
Kranse XX og flormelis røres sammen.
Æggehvider tilsættes lidt ad gangen.
Chokoladen tilsættes og massen sprøjtes ud med ODENSE Snabeltyl, med det samme.
Vær OBS på at konsistensen er blød, så længe chokoladen er varm. Massen sætter sig efter kort tid ved stuetemperatur.
Solbær gelé
Kog alle ingredienser op og lad koge et par minutter.
Køl geléen af. Blend den afkølede gelé glat.
Sprøjt solbær-geléen på stængerne. Stængerne bages ved 200 grader i 10-12 min. Stængerne rettes op med det samme de kommer ud af ovnen.
Pynt
Skær de afkølede kranskagestænger i 7 cm og pynt med chokoladetrøffel.
Drys til sidst med guldstøv.
Tip
Præsenter dine kransekager i ODENSE Tinæske sort. Stil den på disken eller i en montre.
Løft salget med enkle, lækre smagsprøver, der vækker appetitten hos dine kunder. Husk ”smagsprøveskiltet”. Sælg enkeltvis, som prisvenlig sampak eller som ja-tak-tilbud.