Fynboen 140 stk.
Inspireret af fynsk brunsviger med brun farin og brunet smør samt pift af citron.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 140 stk.
-
Citroncreme
- 200 g Citronsaft
- 320 g Sukker
- 320 g Pasteuriserede æggeblommer
- 180 g Smør
- 2 g Husblas (1 bl.)
-
Kransekagemasse
-
5.000 g Kranse XX - 1 kg
- 1.000 g Brun Farin
- 37 g Salt
- 500 g Smør
- 185 g Æggehvider
Sådan gør du
Citroncreme:
Citron, sukker og æggeblommer blandes og varmes op til sukkeret er opløst. Det tages af varmes og den udblødte husblas røres i og til sidst tilsættes 180 g smør. Afkøles til cremen har sat sig.
Kransekagemasse:
500 g smør varmes op indtil det bruner let og afkøles derefter. Kranse XX, farin og salt køres sammen, æggehvider køres i lidt ad gangen og til sidst tilsættes smørret. Massen køles af – gerne til dagen efter.
Fynboen:
Stænger sprøjtes ud med rund, glat tylle Ø 22 mm i stænger i pladens længde. Stængerne kan også rulles i hånden. Stængerne rulles i brun farin og en stang deles i 7 stykker. Vægt pr. stk. ca. 50 g.
Bages ved 220° C i ca. 13 min. og afkøles.
Enderne dyppes i mørk overtræk eller chokolade. Citroncremen sprøjtes i små toppe øverst.