Kransekage Kaffe/Hasselnød 150 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 150 stk.
-
5.000 g Kranse XX - 1 kg
- 2.000 g Sukker
- 1.000 g Pasteuriserede æggehvider
- 75 g Instant kaffe (pulver)
-
1.200 g Hasselnødder, hakkede - 5 kg
-
Pynt
-
600 g Sprøjteklar Nougat - 1 kg
-
150 g Hasselnødder med hinder - 1 kg (hele, 150 stk.)
-
2 g Guldstøv - 5 g
- 1.200 g Mørk chokolade
Sådan gør du
Kranse XX og sukker køres sammen. Æggehvide tilsættes , sammen med kaffepulver, lidt ad gangen.
OBS! Styrken i kaffe kan variere, hvorfor det er en god ide at smage til.
Sprøjtes ud med rund tyl 22, i pladens længde (massen kan også vejes af på stykker af 300 g, og rulles som stænger i pladens længde).
Stængerne rulles i hakkede hasselnødder.
Bages ved 2100 C i ca. 13-15 min.
Stængerne skæres ud i stykker af 7 cm og dyppes i enderne i tempereret mørk chokolade.
Pynt med en roset af nougat og en hel hasselnød trillet i guldstøv