Kransekagestykke "Strips" 140 stk.
Karamelliserede valnødder på kransekagebar med hint af orange
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 140 stk.
-
Karmalliserede Valnødder
- 900 g Valnødder
- 450 g Sukker
- 160 g Vand
-
Kransekagemasse
-
5.000 g Kranse XX - 1 kg
- 1.510 g Karamelliserede Valnødder
- 100 g ca. Appelsinskal usprøjtet, 7 stk.
- 530 g Æggehvider
- 760 g Sukker
Sådan gør du
Karamelliserede valnødder:
Sukker og vand koges op til 127° C. De hakkede valnødder vendes i sukkerlagen.
Kransekagemasse:
Sukker og æggehvider blandes sammen. Blandes med kranse XX, valnødder og skallen af appelsinerne. Kransekagemassen sættes på køl til dagen efter.
Strips:
Kransekagemassen deles i 2 lige store portioner. Mellem 2 stykker silikonepapir rulles massen ned på 18 mm. Overfladen rulles på skrå med en rillet marcipankagerulle. Pladen sættes på frost.
Når massen er kold deles pladen i stykker på 8x3 cm og stykkerne stilles enkeltvis på pladen.
Bages ved 220° C i ca. 13 min.
Efter afkøling dyppes bunden af stykkerne i mørk overtræk eller chokolade halvt op på siden. Pynt evt. med halve valnødder.