Ingredienser

Opskrift er beregnet til 140 stk.

  • Karmalliserede Valnødder

  • 900 g Valnødder
  • 450 g Sukker
  • 160 g Vand
  • Kransekagemasse

  • 5.000 g Kranse XX - 1 kg
  • 1.510 g Karamelliserede Valnødder
  • 100 g ca. Appelsinskal usprøjtet, 7 stk.
  • 530 g Æggehvider
  • 760 g Sukker

Sådan gør du

Karamelliserede valnødder:
Sukker og vand koges op til 127° C. De hakkede valnødder vendes i sukkerlagen.

 

Kransekagemasse:
Sukker og æggehvider blandes sammen. Blandes med kranse XX, valnødder og skallen af appelsinerne. Kransekagemassen sættes på køl til dagen efter.

 

Strips:
Kransekagemassen deles i 2 lige store portioner. Mellem 2 stykker silikonepapir rulles massen ned på 18 mm. Overfladen rulles på skrå med en rillet marcipankagerulle. Pladen sættes på frost.

Når massen er kold deles pladen i stykker på 8x3 cm og stykkerne stilles enkeltvis på pladen.

Bages ved 220° C i ca. 13 min.

Efter afkøling dyppes bunden af stykkerne i mørk overtræk eller chokolade halvt op på siden. Pynt evt. med halve valnødder.