Påskelam 45 stk.
Små søde påskelam - kan også pyntes til andre anledninger.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 45 stk.
-
900 g Mørdej (se grundopskrift)
-
810 g Mazarinmasse 1:1 uden mel (se grundopskrift)
-
810 g Lemoncurd (se grundopskrift)
-
Marengs:
- 300 g Sukker
- 120 g Vand
- 120 g Pasteuriserede æggehvider
-
Chokoladehoveder:
-
50 g
Sådan gør du
Marengs:
Kog en sukkerlage af sukker og vand. Sukkeret skal være helt opløst. Pisk den varme sukkerlage i æggehviderne, og pisk til marengsen er helt afkølet.
Chokoladehoveder:
Smelt overtræk. Sprøjt hovederne i mørk overtræk og øjne/næse af hvid overtræk.
Samling:
Foer en lille tærteform Ø7 cm med 20 g mørdej (se grundopskrift) og fyld 18 g mazarinmasse 1:1 i (se grundopskrift). Bag de små tærter ved 200 grader i ca. 18 min.
Fyld de afkølede tærter med 18 g lemoncurd (se grundopskrift) og frys. Kan med fordel opbevares på frost indtil pyntning.
Pynt tærterne med marengsdutter sprøjtet med ODENSE Stjernetyl 10 mm og chokoladehoveder.
Tip
Holdbarhed 1 døgn med marengs på.