Ingredienser

Opskrift er beregnet til 40 stk.

  • 1.120 g Butterdej
  • Appelsincreme

  • 250 g Kagecreme
  • 50 g Kompot appelsin
  • Choko-makronmasse

  • 400 g Bitter 00 - 5 kg
  • 430 g Sukker
  • 70 g Hvedemel
  • 30 g Kakao pulver
  • 280 g Pasteuriserede æggehvider
  • Topping

  • 25 g Mørke Chokoladespåner - 1,5 kg

Sådan gør du

Butterdej rulles ned på 2 mm og lægges over en bageplade. Butterdejen prikkes med en pigrulle. Butterdejen skæres til bagepladen og deles i 5 stænger i pladens længde. 10 strimler med en bredde på 2 cm skæres af den overskydende dej. Kanten af stængerne stryges med vand og en strimmel lægges på hver side. Butterdejsstængerne bages ved 200° C i ca. 25 min.

Appelsincreme: Creme og kompot blandes sammen.

Choko-makronmasse: Bittermasse og sukker røres sammen. Mel og kakao røres i massen og æggehvider tilsættes til sidst.

Makronsnitter:
Fordel appelsincremen på bunden af butterdejsstængerne og herefter makronmassen over cremen. Pynt med chokoladespåner og bag stængerne ved 190° C i ca. 20 min.

Når stængerne er afkølet, skæres en stang på skrå til 8 snitter i rude-form