Ingredienser

Opskrift er beregnet til 40 stk.

  • 1.120 g Butterdej
  • Solbærmarmelade

  • 250 g Solbær
  • 380 g Sukker
  • 7 g Pektin
  • Lakrids-makronmasse

  • 300 g Bitter 00 - 5 kg
  • 570 g Sukker
  • 60 g Hvedemel
  • 50 g Lakridspulver
  • 220 g Pasteuriserede æggehvider
  • Topping

  • 150 g Kagecreme
  • 25 g Mandelflager - 1 kg

Sådan gør du

Butterdej rulles ned på 2 mm og lægges over en bageplade. Butterdejen prikkes med en pigrulle. Butterdejen skæres til bagepladen og deles i 5 stænger i pladens længde. 10 strimler med en bredde på 2 cm skæres af den overskydende dej. Kanten af stængerne stryges med vand og en strimmel lægges på hver side. Butterdejsstængerne bages ved 200° C i ca. 25 min.

Solbærmarmelade: Solbær og sukker (130 g) koges op. Pektin og en lille mængde sukker (ca. 20 g) blandes og piskes i den kogende bærmasse. Afkøles. Marmeladen kan opbevares på køl op til 3 uger i tætsluttende emballage.

Lakrids-makronmasse: Bittermasse og sukker (570 g) røres sammen. Mel og lakrids røres i massen og æggehvider tilsættes til sidst.

Makronsnitter: 
Sprøjt en stribe creme i midten på hver butterdejsstang og solbærmarmelade sprøjtes i striber på hver side af cremen. Fordel herefter makronmassen over creme/marmelade. Pynt med mandelflager og bag stængerne ved 190° C i ca. 20 min.

Når stængerne er afkølet, skæres en stang på skrå til 8 snitter i rude-form.