Ingredienser

Opskrift er beregnet til 40 stk.

  • 1.120 g Butterdej
  • Hindbærmarmelade

  • 200 g Hindbær
  • 100 g Sukker
  • 5 g Pektin
  • Nougat-Makronmasse

  • 350 g Bitter 00 - 5 kg
  • 420 g Sukker
  • 160 g Sprøjteklar Nougat - 1 kg
  • 50 g Hvedemel
  • 210 g Pasteuriserede æggehvider
  • Topping

  • 150 g Kagecreme
  • 25 g Hasselnøddeflager - 1 kg

Sådan gør du

Butterdej rulles ned på 2 mm og lægges over en bageplade. Butterdejen prikkes med en pigrulle. Butterdejen skæres til bagepladen og deles i 5 stænger i pladens længde. 10 strimler med en bredde på 2 cm skæres af den overskydende dej. Kanten af stængerne stryges med vand og en strimmel lægges på hver side. Butterdejsstængerne bages ved 200° C i ca. 25 min.

 

Hindbær marmelade: Hindbær og sukker (80 g) koges op. Pektin og en lille mængde sukker (20 g) blandes og piskes i den kogende bærmasse. Afkøles. Marmeladen kan opbevares på køl op til 3 uger i tætsluttende emballage.

 

Nougat-makronmasse: Bittermasse og sukker røres sammen. Mel og nougat røres i massen og æggehvider tilsættes til sidst.

 

Makronsnitter: 
Sprøjt en stribe creme i midten på hver butterdejsstang og hindbærmarmelade sprøjtes i striber på hver side af cremen. Fordel herefter nougat-makronmassen over creme/marmelade. Pynt med hasselflager og bag stængerne ved 190° C i ca. 20 min.

Når stængerne er afkølet, skæres en stang på skrå til 8 snitter i rude-form.