Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
150 g mazarinmasse med brun farin sprøjtes i formen og herpå 150 g æblefyldning.
De friske æbler skæres i både, og ca 130 g lægges pænt oven på æblefyldningen
Tærten pyntes med 10 g kanelsukker og bages ved 180° C i ca. 35-40 min.

 

Tip

Du kan også lave eksklusive høje tærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:

HØJ TÆRTE 10 STK.
Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse med brun farin fordeles i ringen og herpå 250 g æblefyldning. Top med ca. 100 g friske æbler pr. tærte, skåret i lidt tykkere både, og slut af med et drys kanelsukker.
Bages med underplade ved 185° C i ca. 45-50 min.

SNITTER
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.800 g mazarinmasse med brun farin fordeles oven på, og herpå 1.800 g æblefyldning. Top med 1.500 g friske æbler, skåret i både, og drys med 120 g kanelsukker. Bages ved 180° C i ca. 45 min.
Afkøles og skæres i ønsket størrelse.