Blåbærtærte med crumble - høj tærte 10 stk. 10 stk.
Lækker høj tærte i et eksklusivt look.
Opskriften passer til 10 høje tærter, men kan også laves som almindelig Café tærte eller anvend kantramme, og sælg som Cafésnitter. Se mere under tips.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
- 1.500 g Mørdej med mandelmel
- 2.000 g Mazarinmasse mørk
- 800 g Marcipancrumble m/brun farin
Sådan gør du
Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse mørk fordeles i ringen og herpå 300 g blåbærfyldning. Top med 80 g marcipancrumble og pynt med 10 g hele mandler.
Bages med underplade ved 185° C i ca. 45-50 min.
Tip
Du kan også lave Cafétærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:
CAFÉTÆRTE 12 STK.
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
125 g mazarinmasse mørk sprøjtes i formen og herpå 175 g blåbærfyldning. Top med 80 g marcipancrumble og pynt med 10 g hele mandler.
Bages ved 190° C i ca. 30-35 min. og afkøles.
SNITTER
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.500 g mazarinmasse mørk fordeles ovenpå, og herpå 2.100 g blåbærfyldning. Toppes med 960 g marcipancrumble og pynt med 120 g hele mandler.
Bages ved 180° C i ca. 45 min.
Afkøles og skæres i ønsket størrelse.