Sådan gør du

Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse mørk fordeles i ringen og herpå 300 g blåbærfyldning. Top med 80 g marcipancrumble og pynt med 10 g hele mandler.
Bages med underplade ved 185° C i ca. 45-50 min.

Tip

Du kan også lave Cafétærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:

CAFÉTÆRTE 12 STK.
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
125 g mazarinmasse mørk sprøjtes i formen og herpå 175 g blåbærfyldning. Top med 80 g marcipancrumble og pynt med 10 g hele mandler.
Bages ved 190° C i ca. 30-35 min. og afkøles.

SNITTER
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.500 g mazarinmasse mørk fordeles ovenpå, og herpå 2.100 g blåbærfyldning. Toppes med 960 g marcipancrumble og pynt med 120 g hele mandler.
Bages ved 180° C i ca. 45 min.
Afkøles og skæres i ønsket størrelse.