Den fancy - Citrustærte med kefirmousse, glaze og chantilly creme 18 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
-
Base
- 2.700 g Mørdej
- 2.700 g Mazarinmasse 1
- 900 g Citruskompot
-
Kefirmousse
-
515 g ODENSE Chokolade Pastil, Hvid - 10 kg
- 515 g Fløde
- 31 bl. Gelatine
- 2.600 g Kefir
- 1.300 g Fløde
-
Orange chokoladeglaze
- 390 g Vand
- 600 g Sukker
- 600 g Glukose
- 430 g Kondenseret Mælk
-
650 g ODENSE Chokolade Pastil, Hvid - 10 kg
- 3 g Gul Kakaofarver
- 1 g Rød Kakaofarve
-
Topping
- 1.800 g Chantilly Creme
- 450 g Pistaciemarengs
Sådan gør du
KEFIRMOUSSE
Udblød gelatinen i koldt vand. Kog de 515 g fløde op, og hæld over ODENSE chokoladepastil hvid. Tilsæt den udblødte gelatine, og rør til ensartet masse. Rør citruskompotten i. Lad afkøle til stuetemperatur.
Pisk kefir i citrusmassen lidt af gangen, og vend til sidst de 1300 g flødeskum i. Støbes i forme Ø14, og sættes på frost.
ORANGE CHOKOLADEGLAZE
Vand, sukker og glukose koges op, og kondenseret mælk tilsættes. Derefter tilsættes den udblødte gelatine i siruppen. Siruppen hældes over ODENSE chokoladepastil hvid.
Farven tilsættes, og derefter blendes det godt med en stavblender. Glazen skal bruges ved 30° C.
SAMLING
Mørdejen rulles ned på 3 mm og stikkes ud så den passer til tærteform Ø19, ca. 150 g. 150 g mazarinmasse sprøjtes i formen sammen med 50 g kompot. Bages ved 185 °C i 25 min.
Moussen vendes ud af formen, glazes og placeres direkte på tærten. Der pyntes med chantilly creme og pistaciemarengs.
Tip
Alternativ til citruskompot: God appelsinmarmelade smagt til med skal fra citrusfrugter.