Margrethekagen anno 2023 15 stk.
Saftig hasselnød mazarinbund med mocca trøffel og saltet karamelmousse - nem og enkel opskrift - her pyntet med fine Margueritter i marcipan og mørdej, som er Dronningens yndlingsblomst. Den nemme Velvet Spray giver mulighed for en farverig og trendy afpyntning.
Kagen kan også afpyntes til andre sæsoner eller begivenheder året rundt. Brug Velvet spray farverne og forskellige blomsterudstikkere, som matcher sæsonen eller anledningen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
- 1.250 g Sukker
- 1.250 g Margarine /smør
- 1.250 g Pasteuriserede æg
-
Mocca Trøffel:
- 300 g Kaffe Latte Macchiato Pasta
-
Karamel Mousse:
- 1.950 g Dulcey chokolade hvid karamel
- 280 g Æggeblommer
- 1.000 g Piskefløde
- 2.000 g Piskefløde
- 90 g Husblas (45 bl.)
- 11 g Salt
-
Pynt:
- Velvet Spray Gul ca. 12 g pr. kage
- Mørdej
Sådan gør du
Hasselnød Mazarinbund:
Rør mazarinmasse og tilsæt hasselnødder.
Fordel 400 g mazarinmasse i smurte kageringe Ø16 cm og bag ved 190 grader i 28-30 min.
Når bundene er afkølet, sættes der kageplast ned mellem ring og kagebund.
Mocca Trøffel:
Rør Trøffel med karamelsmag sammen med Kaffe Latte Macchiato Pasta og sprøjt det på bundene. Undlad at komme det helt ud til kanten.
Karamel Mousse:
Læg husblas i blød.
Smelt chokoladen forsigtig med 1000 g fløde (i microovn eller over vandbad).
Smelt husblas heri, vend æggeblommer og salt heri. Når massen er under 35 grader, vendes den sammen med den resterende fløde, som er pisket.
Fordel moussen i kageringene med bund og mocca trøffel, og sæt på frost.
Pynt:
Spray de frosne kager med Velvet Spray Gul og pynt fx med margueritter lavet af ekstra hvid overtræksmarcipan og i mørdej.
Margueritterne kan med fordel laves på forhånd og opbevares i lufttætte bøtter.