Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

Sådan gør du

Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse fordeles i ringen og herpå 300 g frugtfyldning jordbær/ribs. Tærten toppes med 130 g hasselnøddemasse og pyntes med ca. 6 g hakkede hasselnødder.
Bages med underplade ved 185° C i ca. 45-50 min.

Tip

Du kan også lave Cafétærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:

CAFÉ TÆRTE 12 STK.
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm ogtærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form. 125 g mazarinmasse sprøjtes i formen og herpå 175 g frugtfyldning jordbær/ribs. Ca. 130 g hasselnøddemasse fordeles oven på og pynt med 5 g hakkede hasselnødder.
Bages ved 190° C i 30-35 min. og afkøles

SNITTER
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm og 1.500 g mazarinmasse fordeles oven på. 2.100 g frugtfyldning jordbær/ribs fordeles oven på mazarinmassen. Top med 1.560 g hasselnøddemasse og pynt med 60 g hakkede hasselnødder.
Bages ved 180° C i ca. 45 min.
Afkøles og skæres i ønsket størrelse.